S-styret har gjort det igen

Nu har S-styret i Västerås gjort det igen! Gett bort kommunens pengar i onödan alltså. Storyn: Hyresvärden Länsförsäkringar blir osams med hyresgästen Aros Congress Center om en hyreshöjning. Två privata vinstrika företag hamnar alltså i tvist. Går till hyresnämnden. Som säger att hyresvärdens krav är skäligt.

Vad händer? Jo, parterna vänder sig till Västerås kommun – och frågar om inte kommunen istället kan ta notan.

Svaret? Javisst!

1,3 miljoner kronor extra om året i 25 år, blir 32,5 miljoner. Smack! Rakt ut från skattebetalarnas fickor till enskilda näringsidkare.

I kommunstyrelsen – och senare i direktsänd radiodebatt – frågade jag gång på gång Anders Teljebäck (S) vad kommunen får för dessa pengar. Detta kan Teljebäck inte svara på. Obegripligt att M, KD och C stödjer S i denna otillbörliga hantering av offentliga medel!

 

Debattartikel publicerad i VLT 26 september 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *